Tysklandstur 2008 - besøk hos venner

Mandag formiddag dro vi til Wolfenbüttel. Vi fant en bobilparkering like ved sentrum. Om ettermiddagen vandret vi rundt i byen og beundret de flotte bygningene.

  01dewolfenbuetel 001   02dewolfenbuetel 002  03dewolfenbuetel 003

Ut på tirsdagen dro vi til Birgit og Klaus i Wittmar bare ei mil unna.

04dewittmar 001   05dewittmar 002   06dewittmar 00308dewittmar 005   10dewittmar 007  07dewittmar 00409dewittmar 006

Birgit tok oss med på en skogstur, mens Klaus forberedte kveldens selskap. De hadde nemlig invitert gamle kollegaer til selskap og vi ble jo invitert til å være med. De serverte noe som het Racklet og er en sveitsisk rett som består av varmet ost, ja nesten grillet, tilbehøret var potet og salat. En merkelig rett, men smakte godt. Neste dag tok Klaus oss med på en rundtur i Harz-området, en meget interessant tur, masse flott natur og flotte bygninger.

 

Onsdag ettermiddag kjørt mot Lübbenau, men vi kom oss bare halvvegs før det ble mørkt. Etter litt leiting fant vi frem til en bobilparkering like nord for Belzig.

                       11debelzig 001            12debelzig 002


13debelzig 003    14debelzig 004   15debelzig 005
Det var en kjempe flott sted, en gammel mølle som var restaurert og bygd ut til restaurant, hotell og bobilparkering. Her hadde de en del dyr i innhegning, som vi var og hilste på. Den ene bukken kom til gjerde og trampet i bakken, han passet på gruppa sia. I dammene var det mange fugler og en bever. De hadde ofte besøk av ville bever, men så veldig vill var den ikke. Den kom helt inntil beina våre, men da trakk eg meg unna.

 

Vi kjørte så videre til Lübbenau for å besøke gamle kjente. Vi fant dem hjemme og mannen i huset hadde bursdag, så her ble bursdagskaker m.m.. I sentrum av Lübbenau fant vi en parkering og ble der til neste dag.


Fredag morgenen 14.11.08 start vi igjen mot Bestensee, og vi var innom mange småe byer og fant også et market, der vi kjøpte litt julepynt og sko.
16degolssen 001
Skinnsko til bare 130 kroner. Da vi kom til Bestensee var hele gjengen i "gata vår" på tur til en kneipe for å spise Haxe, de skulle ha en gatefest. Vi ble jo selvfølgelig med, for Haxe kan vi ikke stå i mot. Haxe er svineknoke som er stekt slik at den har en skikkelig sprø skorpe, og den serveres med potet og Sauerkraut, som er en veldig sur surkål. Når maten var spist, forflyttet hele gjengen seg tilbake til et privathus i gata og her fortsetta gatefesten.

 

I dag lørdag dro vi til Moni og Olaf, og vi skal være her til mandag. Da starter vi langsomt mot nord, og vi regner med å være hjemme på neste søndag.


Dette er noen skilter som vi ser langs veiene i Tyskland, spesielt langs "Deutsche Alleestrasse"

Forsiktig, kanskje står et tre midt i veien...
 17deskilt 01  
Her finnes kjælende trær, som lener seg ofte mot større biler. Vær forsiktig, kjære bobilvenner...
18deskilt 02 
Her må dere kjøre saktere, ellers kan det bli baby-biler som følge...
19 deskilt 03

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits