Tysklandstur 2008 - Mosel

 

Torsdag syklet vi til Cochem for å vandre litt i byen og gå på internett-kafe. Cochem er en trivelig by. Etter å ha vært inn på internettet parkerte vi syklene og vandret litt rundt omkring.
10 de08tursenheim 007       10 de08turcochem 006
10 de08turcochem 004    10 de08tursenheim 005        10 de08turcochem 003
Plutselig stod vi ved en "sesselbahn" (stolheis) som gikk høgt opp i berget. Vi kjøpte billett og dro opp, og eg med høydeskrekk, men det kjempe fint. En fantastisk utsikt ut over Mosel-dalen. Hjemturen gikk på andre sida av Mosel, og der kom vi prat med noen norgesvenner, som hvert år er i Norge med bobil. Det var nydelig vær med sol og 17 grader ut på dagen.
11 de08ernst 001      12 de08ernst 002
Hver torsdag er det musikk på restauranten og de hadde grillaften denne kvelden. Så vi gikk dit, spiste og pratet med "naboene". Om natta var det kaldt, ca 2,5 grader, og dagen etter våknet vi til skodda. Men omkring kl 10 hadde sola trengt igjennom og jaga bort skodda, så det blir sykkeltur i dag også. Vi bestemte oss for en lang tur, og syklet på vestsida av Mosel til Senhals, ca 10 km, over til Senheim og tilbake på østsida til Bruttig, så over brua tilbake til Ernst, hvor Hobbyen vår står. I løpet av de ca 20 km hadde vi passert 8-9 landsbyer.
10 de08tursenheim 003     10 de08tursenheim 001   
10 de08tursenheim 006     10 de08tursenheim 004    10 de08tursenheim 002
Koselige småe landsbyer. Om kvelden tok vi en vandretur i Ernst og vi gikk innom en av de mange Weingute (vinprodusent med utsalg). Weingute er det i nesten annethvert hus her i dalen.

Lørdagsmorgenen dro vi videre til Zell, og der fant vi oss en flott Stellplatz like ved elvebredden.
10 de08turcochem 005
Vi vandret over elven til sentrum og så kjente plasser, kjøpte oss middag. Så innom en "Weingut" som vi kjente fra før og hadde kjøpt masse vin hos for 5-6 år siden. Utrolig nok kjente han oss igjen. Vi prøvesmakte en Dornfelder (rødvin), veldig bra.

Mandag 27.10. kjørte vi fra Zell innom en bobilforhandler i Polch, noen mil nordover. Vi fikk ikke utført det vi ønsket, pga lang leveringstid, opp til 2-3 uker. Så alt går ikke så raskt her i Tyskland heller. Men vi fikk utrettet andre ting. Derfra kjørte vi sørover igjen, til Bernkastel-Kues i Mosel, flott gammel by med trange fine gater og fine gamle hus.

Vi fant parkering i bydelen Wehlen, ca 3,5 km fra sentrum, men det er jo ikke langt med sykkel. Eieren var en gammel koselig mann som var meget språkmektig, men norsk kunne han ikke. Vi sykla til sentrum og vandra rundt i byen. Været har ikke vært så bra de siste dagene, men det er jo snart november. Onsdags morgenen kjørte vi videre sørover langs Mosel og inn i Saar-området. Her fant vi først en plass i Mettlach som skal være en fin by, men toglinja dundret forbi plassen, så vi valgte å prøve en annen plass. Ved hjelp av ADAC fant vi frem til en plass i Orscholz hvor det skulle være muligheter for internett. Men ikke alt stemmer i denne boka heller. Her måtte man være kunde i t-online (tyske telenor), ergelig.

I dag er 02.nov.2008, og vi er litt forsinket med innleggene pga problemer med ä finne internett-kafe.

2 kommentarer

Terese

03.nov.2008 kl.22:15

Hei hei,Så dokker har gjort bloggere av dåkk? Det e jo bra sånn at vi andre kan holde følge på kor dåkker e i værden, for det e ikkje allti lætt. :) Sjøl skal æ til Berlin i hælga rundt den 15. nov, så om dåkk e i område ennå kan det jo hende vi møtes. Ellers jobb og styr, og besøk av nordfra, og en tur på galleri etterfulgt med god og mør mat. Da skal en ikkje klage. Uansett blir ikkje live bedre om man klage, så de bæste e nok bare å leve det, og ta det som kommer. Hilsen til dåkker bægge :)

stubbetufsa

26.nov.2008 kl.01:32

Gratulerer med blogg! Det er jo fint at vi kan følge med på kor dokker e i verden! Lykke til videre med blogginga!

Skriv en ny kommentar

hits