Tysklandstur 2008 med bobil

Vi starta midt i oktober hjemmefra, og kjørte via Alta og Kautokeino til Finland. Kjørte E8 til Tornio og over til Sverige. Vi hadde 3 overnattinger på turen til Trelleborg i Syd-Sverige, den siste var like før Trelleborg.

Fredag 17.10.08 kl 10.00 tok vi ferga fra Trelleborg over til Travemünde i Tyskland, overgangstid 8 timer, pris 109 Euro. Vi var på land litt over kl 18.00 og kodet inn en bobilparkeringsplass (Stellplatz som det heter på tysk) etter gps'en til Ratzeburg. Plassen var nevnt i ADAC sin bok "Stellplatz Führer" for Tyskland og Europa. Parkeringen kostet 8 Euro og betaltes på automat. Strøm kunne også betales på automat, og kostnaden var etter forbruk. Hvis man ikke brukte strøm til oppvarming, men kun til lading, lys og kjøleskap så holdt det med 1,50 Euro. Men vi hadde feil type kontakt på ledningen vår, her måtte man ha en kontakt som 3 store poler, likens som står i bilen. Det var muligheter for å fylle opp friskvannstanken og tømme gråvannstanken, samt tømme doet.

Fredagskveld gikk vi en tur i byen for å se hva som fantes her. Sentrumsplassen så ut til å være ny oppusset, og det var den også. De forberedte innvielsesfesten for den nye plassen. Her skulle det folkefest i lørdag og søndag.

Lørdag formiddag startet vi til sentrum. Vi måtte få ordna strømkabel, og vi fikk tak i delene som trenges. Nå kunne vi gå inn på festplassen, og de offisielle talene var over og underholdningen var kommet i gang; 2 timers konsert med Joshua Carson (contry), danseskolens elever hadde oppvisning, fra den unge jenter til godt voksne damer.

01 de08ratzeburg 001  02 de08ratzeburg 002Overraskelsen var stor når vi skulle kjøpe øl. Det var gratis servering, Borgermesteren betalte og man kunne drikke så mye en ønsket. Til og med potetsuppe var gratis. Ellers så kunne man kjøpe små retter i mange telt som var satt opp rundt plassen. Vi fikk kontakt med noen bobilturister fra Tyskland, som vi tilbrakte nesten hele dagen sammen med. Trivelig folk.

Strømkabelen ble montert om ettermiddagen etter at vi kom tilbake til bilen, så no var alt i orden. Hvis dere skal på til Tyskland, husk; skaffe dere riktig type strømkabel og ha med ca 4 meters lang vannslange med forskjellige koblinger. Da skulle gå bra med både strøm- og vannforsyning. I tillegg er ADAC's bok over Stellplatz god å ha. Den kan kjøpes på bensinstasjoner og bokhandler, ja sikkert også bestilles direkte fra ADAC.

03 de08bundesstr 012    04 de08salgsbod 015
Søndags morgenen starta vi sydover, til Warstein. Vi kjørte på fylkesveiene (Bundesstrasse) og ikke på autobahn. Det er bestandig mye mer interessante ting å se langs de mindre veiene. Vi kom til Warstein midt på dag i flott solskinn, og fant en ganske ny Stellplatz, BayerStadl, bare 1,5 km fra sentrum. Etter å ha slappa av litt måtte denne byen også utforskes. I sentrum var det folkefest med tivoli, salgsboder og masse livlige folk.
08 de08warstein 004  09 de08warstein 048
Det var oktoberfest i byen, noe som skjer hvert år den tredje helga i oktober. Vi stakk innom en kneipe og kom i god kontakt med folk der. Det viste seg å være stam-kneipen til Warsteiner-bryggeriet. Vi drakk et par øl der og gikk tilbake til bilen. Neste dag, mandag, dro på omvisning på Warsteiner-bryggeriet som er et av tysklands mest moderne bryggeri, også et av de største. Det var en fantastisk flott omvisning, med en moderne videotek, et rundt rom med filmlerret rundt det hele og flott utstilling. Etter hvert som de fortalte historien om bryggeriet og måten å brygge øl på, ble sitteplassene snurret rundt slik at historien passet sammen med utstillingen. Etter det ble vi kjørt rundt på hele anlegget i buss, også der var det video med informasjon om hver enkelt avdeling.
06 de08warstein 005  05 de08warstein 003  07 de08warstein 022
Tilslutt fikk vi servert øl, 2 gratis per person, og det var muligheter å kjøpe mat.

Selvfølgelig kunne vi kjøpe litt suvenir, slikt som ølglass, caps m.m.. Dette var virkelig interessant og kan anbefales. Vi traff en som jobbet på Beck-bryggeriet i Bremen, og han sa at denne omvisning var mye bedre enn deres og en av de beste han hadde sett. Fra bryggeriet gikk vi hjem via sentrum, en liten tur innom sentrum trodde vi. Men vi ble der hele dagen, fordi oktoberfesten ikke var over ennå, og det var masse folk i byen. Vi avsluttet dagen med et herlig måltid, Haxe, det er svineknoke som er tilberedt slik at den har en sprø skorpe. Anbefales på det sterkest.


Tirsdags morgen satte vi kursen mot Mosel. I Warstein var det et nydelig vær og bra temperatur, 18 grader, og om natta hadde det vært 13 grader. Nettene før ut hadde bare hatt 5-6 grader, man dagstemperaturen hadde ligget rundt 13-14 grader. Vi valgte også denne dagen å kjør på bundesstrasse, men vi burde ha valgt autobahn, for det var mye bakker opp og ned og veien var til dels svært svingete i område mellom Warstein og Mosel.

4 kommentarer

Mimmi

22.okt.2008 kl.11:49

Å så heldig:D jeg har så innmari lyst å dra til tyskland. Vennene mine å jeg vuderte å kjøre ned dit men det ble aldri noe av det:(

Kjell Linnerud

31.jan.2009 kl.17:06

Hei.Dette ser flott ut med turen,fanatisk. Vi skal reise til Tyskland,plan var til Mosedal i sommeren. fikk lest din blogger.Artig og leser. Dere kjører med bobil,Hobby. Vi har bobil ,Hobby 600,litt større enn dere ha. Ellers er det flott bil dere ha. Vi gleder oss veldig. Vi reiser fra Stavanger til Kristiansand ,videre med ferge til Hirtshals.Så nedover til dit.Hilsen Kjell Linnerud

Arild Sivertsen

14.apr.2011 kl.22:48

Hei -

vi vurderer lignende tur til sommeren. Reagerte på bildet av bobilen som er lik vår og har regnumret etter vår bil, YE-80855.

Mvh Arild

hattefigga

26.jun.2011 kl.19:34

Arild Sivertsen:

Beklager at jeg ikke har svart før, men jeg har ikke vært aktiv blogger i en periode pga helseproblemer.

Vi kjøpte vår bil i Bodø, som bruktbil.

Jeg håper at dere får en fin tur til tyskland. Kos dere.mvh Nelly

Skriv en ny kommentar

hits